Møt våre ansatte – Kirsti

Bli bedre kjent med Kirsti – Vår nye lønn, personal og HR-konsulent

Kirsti Hogstad (49) har en spennende bakgrunn både fra fiskeoppdrett og butikk, før hun utdannet seg innen økonomi. For Kirsti har koronatiden spesielt vært preget av en dramatisk hendelse.

Noen vil kanskje si jeg startet litt baklengs, med unger først, veldig variert arbeidserfaring og så utdanning. Men nå er jeg veldig glad jeg gjorde det sånn, sier Kirsti.

For Kirsti har tiden fra landet stengte ned for Covid vært preget av mange store livshendelser. Hun har fullført grunnutdannelse i ledelse, begynt i ny jobb i Økonomi og Regnskapspartner og har utfordret seg selv med å ta våtkort i Kajakk. Men aller størst og mest dramatisk var det å bli bestemor for første gang, tre måneder for tidlig og midt under koronaepediemien.

Fortell litt om deg selv

Jeg er opprinnelig fra Frøya, men flyttet derfra som 17-åring. Nå bor jeg på Tyholt og trives veldig godt. Jeg har to voksne barn og sitter i Fylkesstyret i Norske Kvinners Sanitetsforening Trøndelag Sør. På fritida liker jeg å holde meg aktiv, blant annet utfordret jeg mannen min på å ta våtkort i kajakk nå i vår. Da må man rulle hodet under vann, og det var både skummelt og spennende på samme tid. Jeg liker å utfordre meg selv på nye ting.

Hvordan havnet du i Økonomi og Regnskapspartner AS?

Jeg så en annonse ute på Finn.no som jeg syntes var interessant. Lønn, Personal og HR er et kjempespennende og bredt fag, med så mange og ulike kunder. Ingen kunder er lik. Noen kunder er lette, mens andre gir meg nye utfordringer, og det passer meg godt.

Hvordan liker du å jobbe der?

Jeg synes det er veldig fint. Vi er spredt i alder og vi er forskjellige. Det er stort rom for å være den vi er og det er supert. Vi har koselige lokaler og det har mye å si for trivselen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg sitter blant annet i Fylkesstyret i Norske Kvinners Sanitetsforening Trøndelag Sør, og er nestleder der. Det er en måte å bidra selv om man er i full jobb. Jeg blir så ydmyk over alt arbeidet de gjør, og det er jeg stolt av.

Har det skjedd noe spennende det siste året?

I tillegg til å fullføre utdannelsen min i ledelse så ble jeg bestemor for første gang. Barnebarnet ble født tre måneder for tidlig, og det var knyttet mye spenning til hvordan det skulle gå. I begynnelsen måtte han ligge i en vannpose fordi han ikke var helt ferdig, og korona gjorde at vi ikke fikk til å besøke dem, fordi de bor i Bergen. Da var det tøft å være mor og bestemor. Vi fikk møte ham første gang da var han tre måneder og klar for å skrives ut av sykehuset. Nå går det heldigvis bra med dem. Det blir aldri helt som man tror, men det er sånn livet er.

Vil du dele en funfact om deg selv?

Vi har ei katte som heter Torunn som er ti år. Hun er innekatt på vinteren, hun hæler ikke ut i snøen. Katta er oppkalt etter barnas farfar. Han het Tor og ønsket seg en datter som skulle hete Torunn, men fikk ikke det. Så da ville han at vi skulle kalle barnebarna Torunn, men vi syntes ikke så mye om det navnet, så da ble det katta. Hun er veldig bestemt den katta, liker best kokt sei, så det får hun. Tor var en veldig lettlivet og humoristisk mann, han og katta ligner ikke så veldig.

Hvor ser du for deg selv om fem år?

Om fem år er jeg fremdeles her hos ØRP, men lønnsfaget er i så stor endring, med automatisering. Jeg tror jeg vil ha en mer overordnet rolle, står stødigere og jeg ser for meg at jeg er i ØRP og er fornøyd.

Hva skal du i jula?

Da skal jeg være hjemme og få besøk av sønnen og broren min. Og så skal jeg jobbe. Det er mange som skal ha lønn den 30. Synes det er helt greit å jobbe i høytiden, jeg må bare planlegger litt tidlig. Folk må jo få lønna si så de har til raketter.