GÅR DU MED EN GRÜNDER I MAGEN?

Har du lyst til å starte opp noe eget?

I så fall er det mye å tenke igjennom før du skal etablere ditt eget selskap. Du har nok tenkt mye på det du skal drive med. Andre ting som er viktig å tenke på før du setter i gang er om du skal drive alene, eller sammen med andre? Vil det være behov for (andre) ansatte? Får du inntekter fra «dag 1» eller har du behov for investeringer og tid til produksjon før du genererer inntekter? Har du et eksisterende kundegrunnlag eller må du begynne helt fra begynnelsen?

Valg av selskapsform
Når du skal i gang med egen virksomhet er valg av selskapsform noe av det viktigste du gjør. Valg av rett selskapsform er avgjørende for hvilke rammevilkår du får, og vil kunne begrense dine muligheter både når bedriften går bra, og dersom det går dårlig. Mange tar for lett på valg av selskapsform og ender opp med feil selskapsform. Så hvilken type foretak skal du velge? For de aller fleste står valget mellom enkeltpersonforetak (ENK) og aksjeselskap (AS). Det finnes også andre alternativer, men ni av ti velger et av disse alternativene.

Forskjellen
Hovedforskjellen mellom ENK og AS er graden av risiko. I et enkeltpersonforetak er du som eier/innehaver ansvarlig for den totale økonomien i foretaket. I et AS er du i utgangspunktet kun ansvarlig for den kapitalen du har skutt inn i selskapet.

foto_startebedrift

Kontakt oss i dag!

Vi vil gjerne høre fra deg, både om du ønsker en uforpliktende prat eller har spesifikke ønsker eller behov.