Møt våre ansatte – Ingrid

Bli bedre kjent med Ingrid, regnskapsfører hos Økonomi og Regnskapspartner AS

Ingrid Tronsen Wiig (57) er den ansatte med lengst fartstid i Økonomi og Regnskapspartner AS, med 11-årsjubileum i mai 2022. Hun trives godt på jobb og på fritiden koser hun seg med sine to tenåringsbarn og mann, enten på en av familiens to hytter eller hjemme i leiligheten deres.

Når Ingrid vasker gulv hører hun på K-Pop og energigivende latinamerikansk musikk, og akkurat nå drømmer hun om å ta med datteren (17) på konsert med yndlingsbandet BTS i Sør-Korea. 

Fortell litt om deg selv

Jeg er 57 år og bor sammen med mannen min og to tenåringsbarn i leilighet i Sollia ved Nardo. Vi trives veldig godt der, og har i tillegg to hytter som vi besøker jevnlig. Akkurat nå er vi i en fase der vi er mye hjemme i helgene for å følge opp tenåringene, men når vi har mulighet stikker vi på hytta.

Som tenåringsmamma er det mye som skjer. Jeg har ei jente på 17 år og en gutt på 13 år.

Gutten er veldig glad i terrengsykling og freeski. Det blir en del kjøring til diverse anlegg i omegn. Jeg og datteren har en felles interesse i K-Pop-musikk og spesielt et band som heter BTS. Det er jo mye som skjer med barna i den alderen her, og mye å henge med på.

Datteren min er i en jentegjeng som er veldig opptatt av asiatisk stil og trender. Jeg synes det er kult at hun tør å kjøre sin egen stil og sitt eget løp. Er stolt av at hun gjør det, og jeg prøver å følge opp hva hun bryr seg om. Det er gjennom dem jeg også ble introdusert for K-Pop-musikken, en asiatisk pop-sjanger, og nå er jeg faktisk en skikkelig fan.

Jeg er jo kanskje litt utenfor målgruppen, men det er skikkelig bra musikk å sette på når man skal gjøre husarbeid for eksempel. Når jeg vasker setter jeg på yndlingsbandet BTS på full guffe og svinger rundt. For noen år siden var jeg med datteren med venninner på konsert med dem i London, men aldri i verden om de ville ha med mamma inn på selve konserten, så jeg måtte vente utenfor. Men, men, jeg hørte nå musikken ute på gata også jeg.

Så sånn er det å være tenåringsforelder. Jeg er heldigvis blitt litt mer «in» siden da, og neste konsert håper jeg å få bli med på.

Hvordan havnet du i ØRP?

Jeg sto i en posisjon der jeg ønsket å bytte jobb av ulike grunner. Det å komme til Økonomi og Regnskapspartner AS har betydd utrolig mye for meg. Her har jeg det bra, jeg føler meg ivaretatt og trives med kundene mine.

 

Hvordan liker du å jobbe her?
Jeg trives med at det er stort spenn i oss som jobber her i alder, personlighet og hva vi har av interesser. Det gjør det spennende. Føler at jeg får bra med utfordringer, jeg holder meg oppdatert og jeg passer på å ta de kursene jeg kan.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

I frykt for å virke kjedelig så er det nå mye håndarbeid det går i. I tillegg er vi veldig glad i å komme oss ut på tur og spesielt på ski. Vi er jo veldig typisk tenåringsforeldre som prøver å følge opp ungdommene og deres interesser.

Har det skjedd noe spennende det siste året?

I 2019 bestemte jeg meg for å kjøpe elsykkel, så jeg kan jeg sykle til jobben på Flatåsen. Det fikk jeg til, i allefall i 2019 og 2020. Nå jobber jeg litt ute hos kunde og da er det litt vanskeligere å sykle, men jeg håper å starte igjen.

Vil du dele en funfact om deg selv?

Når jeg skal vaske hører jeg på K-Pop musikk og latinamerikansk musikk som foreksempel J-Lo. Begge er herlige sjangere med skikkelig fengende og energigivende musikk. Når det er skikkelig bra musikk så liker jeg å danse på bordet på fest. Det er det kanskje ikke så mange som tror.

Hvor ser du for deg selv om fem år.

Om fem år er jeg sikkert her fremdeles. Både på jobb i Økonomi og Regnskapspartner AS og i leiligheten på Sollia. Føler meg i den alderen at jeg må holde på det jeg har og det gjelder både på jobb og hjemme. Vi bor jo allerede i leilighet og har hytter å besøke. Jeg tror kanskje at jeg kommer til å bruke mer og mer tid på hytta når barna blir større. Nå er barna i den alderen at vi må være en del hjemme å passe på.

Har du noen store planer for 2022?

Jeg og familien planlegger turer til utlandet så snart Covid roer seg. Vi planlegger faktisk langtur to år på rad til andre verdensdeler. Hvor? Det er litt hemmelig foreløpig