Møt våre ansatte – Kristin

Bli bedre kjent med Kristin, regnskapsfører hos Økonomi og Regnskapspartner

Kristin er bobilfrue, Shetland Sheepdogeier, og har vært budeie der «ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Kristin Skjermo (49) har vært hos Økonomi og Regnskapspartner i ni år. Når hun tenker på det er det utrolig hvor fort tida har gått.

Fortell litt om deg selv

Når jeg tenker på det så har årene gått veldig fort. Plutselig er jeg blitt førtini år. 

Jeg er oppvokst i Rindal og etter videregående studerte jeg landbruksøkonomi på Høgskolen i Telemark. Jeg jobbet også noen år på landbrukskontor i Hardanger, før jeg flyttet til Trondheim for å studere revisjon. 

For åtte år siden møtte jeg den store kjærligheten. Han er også opprinnelig fra Rindal, og dermed var det lett å bli kjent. Vi visste jo (mye) om hverandre fra før. Jeg bare visste at han var den rette, og det gikk ikke lang tid før vi bestemte oss for å gifte oss.

Da vi skulle flytte sammen, falt valget på Melhus. Jeg ville ut av byen og han ville ikke inn til byen, og der fant vi en bolig som lå passe landlig til og hvor vi har plass til både hund og bobil. 

Vi trives veldig godt sammen. Jeg har introdusert ham for livet med hund, og han har gjort meg til «bobilfrue». 

Hvordan havnet du i Økonomi og Regnskapspartner?

Jeg hadde søkt på en jobb gjennom et bemanningsbyrå, men den var besatt. Så ringte de og sa at de hadde en annen stilling, og plutselig satt jeg på intervju med Eigil. -Og ni år senere er jeg her fremdeles.

Hvordan liker du å jobbe der?
Jeg trives godt i jobben, med arbeidsoppgavene og med kollegaene. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å svømme og så er jeg og mannen min en del på tur. Både korte og lange turer, turer på fjellet og med bobilen, og gjerne i kombinasjon. 

Og så har jeg en Shetland Sheepdog som heter Habie. Han er blitt en gammel mann, 12 ½ år. Rasen blir ofte ganske gamle, så jeg håper han holder ut noen år til. Han er ikke så sprek som han en gang var, men han er fortsatt verdens beste venn.

Jeg er oppvokst på gård med sauer og gjeterhund, og med den bakgrunnen var jeg veldig bevisst i valget av rase da jeg skulle skaffe meg hund selv. Jeg lette etter en med rett aktivitetsnivå, lynne og intelligens.

Hunder av rasen Shetland Sheepdog er snille og glade. De har evnen til å ta det med ro, men spreke nok til å bli med på det meste. Det er perfekt.

Har det skjedd noe spennende det siste året?

Det var noen år det var veldig mye spennende som skjedde, men nå under Covid har ikke vært noen store hendelser å vise til. Tiden går, og vi har fått til noen turer. For noen år siden ble jeg tante til to gutter, og det er alltid mye action når de kommer på besøk.

Vil du dele en funfact om deg selv?

Jeg har vært geitebudeie på ei seter som noen år senere var med på «Der ingen skulle tru at nokon skulle bu». Det året jeg var der spilte de inn barne-TV, men det ønsket vi ikke å være med på, så de måtte leie in stand-in som budeier. 

Hvor ser du for deg selv om fem år?

Fem år går jo så fort, så jeg ser ikke for meg de store endringene. I løpet av det første året vil vi får både fiber og kommunal kloakk, så sivilisasjonen trenger seg på. Jeg tenker at jeg har både samme mann og samme jobb, og vi har nok fortsatt hund og bobil. 

Når koronaen er forsvunnet håper jeg på turer til utlandet igjen. Både i 2018 og 2019 var vi i den franske nasjonalparken Mercantour for å gå i fjellet. Når vi kan reise igjen, snakker vi om Tyrol eller England. Jeg litt ferdig med Frankrike, neste gang skal vi reise til et sted jeg kan forstå språket.