Møt våre ansatte – Eigil

Bli bedre kjent med Eigil, daglig leder hos Økonomi og Regnskapspartner AS

Eigil Johansen (55) hadde sine første arbeidstimer i familiebedriften Økonomi og Regnskapspartner AS allerede da han gikk på barneskolen. Selv om regnskap ligger i blodet, var det langt fra noen selvfølge at han skulle gå i farens fotspor. 

Eigil er for øvrig utpreget morgenfugl, og flere mener at det er han som er oppe og vekker fuglene før det konsumeres «bøttevis» med kaffe før resten av gjengen kommer på kontoret.

Fortell litt om deg selv

Jeg er 55 år, vært gift i 30 år, har to barn, to barnebarn (2 og 5 år), og hunden Hero (Rhodesian Ridgeback). Vi etablerte oss på Byåsen i 1990 og bodde der med familien frem til 2014. Da barna flyttet ut valgte vi å flytte til mer landlige omgivelser og valget falt på Børsa (adresse «Utsikten»). Det ble som hus og hytte i ett; med fantastisk utsikt over fjorden og fine turområder omkring – Trivsel med stor ‘T’.

I den grad man har hatt tid til en hobby må dette være musikken. Trompet ble min følgesvenn fra barneskolen. Musikken har fulgt meg fra skolekorpset og senere i ungdomskorpset (hvor jeg også møtte kona mi). Jeg tilbragte også et år i musikktroppen i HM Kongens Garde. Et fantastisk år hvor vi utviklet et utrolig godt samhold og vennskap i troppen – og hvor jeg fikk mulighet til å utøve hobbyen min på heltid.

Hvordan havnet du i Økonomi og Regnskapspartner AS

Min far hadde startet et eget regnskaps- og revisjonsfirma. Selv om jeg tidlig ble involvert i familiebedriften (jeg summerte kasseboka til flere av kundene allerede da jeg gikk på barneskolen) var det ikke forventet at jeg skulle inn i regnskapsbransjen. Verken faren min eller jeg trodde det, men jeg visste allerede som barn/ ungdom at jeg hadde en forkjærlighet for tall, så det ble etter hvert et naturlig valg.

Jeg var nysgjerrig på teknologi («data-og-sånn») i ungdomsåra. Når dette ble en del av regnskapsfaget på ‘80/’90-tallet, var det kanskje denne kombinasjonen som ble avgjørende for at jeg (fremdeles) er i bransjen.

Hvordan liker du å jobbe her?
Dette har nok blitt en livsstil og jeg jobber vel en del mer enn det jeg burde. Det er så mye spennende som skjer – og jeg trives så godt med dette.

Jeg er opptatt av at mine medarbeidere skal ha det bra. Det er viktig for meg at de trives både på og utenfor jobb. Vi er 24-timers-mennesker, og man må legge til rette for at det skal fungere både på og utenfor jobb.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Musikk er en stor interesse i tillegg til at jeg er blitt mer aktiv i skog og mark.

Jeg har en forståelsesfull kone og har fått bruke tid på hobbyen min, da en del av fritiden går med til musikk. Jeg spiller i Trondheim Storband der vi har ulike oppdrag fra deltakelse på festivaler, bryllupsspilling og andre lukkede arrangementer for både private og bedrifter.

Hva er dine planer fremover?

Det er mye spennende som skjer på jobb. Det blir færre og større enheter i bransjen, og jeg ser at vi med fordel kan bli noe større etter hvert. Samtidig er det minst like viktig at vi har et godt og nært nettverk av gode samarbeidspartnere rundt oss.

På privaten har jeg et mål om å få mer fritid. Jeg ønsker å bruke mer tid på familie og venner. Flere av vennene våre har samme musikkinteresse som oss, og flere konsertopplevelser sammen med dem hadde vært fint.

Har ellers en plan om å fortsatt gi helsa større oppmerksomhet, og bli enda mer aktiv. Jeg har det siste året erfart at fysisk aktivitet/ trening er både sosialt og gir god helsegevinst. Jeg er påmeldt Trondheim Maraton 2022; dog ikke på den lengste distansen…

Vil du dele en funfact om deg selv?

Under OL i ‘94 på Lillehammer sto jeg sammen med fire andre i fullt vikingkostyme og spilte fanfare på neverlur live på CBS med mange millioner TV-seere. Tommy Moe hadde akkurat vunnet med noen hundredeler over Kjetil André Aamodt i utfor og feiret seieren i vikingeleiren. Det var en spesiell opplevelse.